Behandelingen

Wanneer u voor een natuurgeneeskundig consult kiest staan hiernaast de werkvormen die wij in de praktijk beoefenen. Wanneer u meer wilt weten over een behandeling kunt u deze aanklikken. Na de intake krijgt u een behandel en privacy overeenkomst mee.  Op deze manier gaan therapeut en cliënt duidelijk en transparant de behandeling aan.

Een gemiddeld consult duurt 50 minuten, wilt u een kort consult dan zal dit 20 minuten in beslag nemen.

Het natuurgeneeskundig consult wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering, vraag dit voor de zekerheid even na.

Wanneer u alleen een ontspannende massage wenst, kan dit natuurlijk ook. Uiteraard wordt deze niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Dorn

Heb je al jaren rugklachten of ischiasproblemen en komt het steeds weer terug? Kan je niet lang op beide benen staan, word je daar onrustig van en wissel je regelmatig van standbeen?
Overweeg dan eens een Dorn behandeling met aansluitende Breuss massage. Het is een totale behandeling ontwikkeld door Dieter Dorn en de resultaten zijn echt geweldig. Een Dorn behandeling is een zachte(pijnloze) manier om gewrichten en wervels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt eerst gekeken of er sprake is van een beenlengteverschil, vervolgens wordt er gekeken naar de stand van het bekken. Hierna worden de wervels gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. Deze correctie is overigens pijnloos omdat het plaatsvindt tijdens het uitvoeren van een beweging. De Breuss massage laat zich prima combineren met de Dorn behandeling; deze massage wordt uitgevoerd met een speciale olie met als basis Sint Jans Kruid. De olie heeft een positief effect op de tussenwervelschijven, het wordt door het kraakbeen opgenomen en daardoor zetten de tussenwervelschijven zich beter uit en worden elastischer en zachter. De kwaliteit van het kraakbeen verbeterd. De rug wordt na de Breussmassage met zijdepapier afgedekt zodat de warmte en essentiële olie diep inwerkt. Voor een optimaal resultaat zijn 3-6 behandelingen nodig waarna om de 6 maanden een controle plaatsvind. Een 3 rittenkaart maakt het u makkelijker en voordeliger een vervolgafspraak te maken.

Klasieke massage

De klassieke massage is van oorsprong een van de oudste massagevormen. Het woord “massage” heeft een Arabische oorsprong.  Het is afgeleid van het woord “mass” dat onderzoekend aanraken betekent. Tijdens een klassieke massage worden technieken als strijkingen (effleurages) en zachte knedingen (petrissages) toegepast. De nadruk ligt op ontspanning, het afvoeren van de afvalstoffen, het opheffen van blokkades en het stimuleren van de bloedsomloop. De spieren worden soepeler, het lichaam ontspant en komt tot rust en hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam vergroot. Ook wanneer je geen klachten hebt is een klassieke massage krijgen erg fijn. Lichaam en geest worden met elkaar in evenwicht gebracht, zodat stress en spanningen verdwijnen.

Shiatsu Ryoho (acupressuur)

Shiatsu is een massagetechniek waarbij er met vinger/duimdruk wordt gewerkt (shi = vinger, atsu = druk). Shiatsutherapie is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en is een drukpuntmassage. Op een ontspannen manier en met gebruik van natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. Door de druk worden meridianen beïnvloed. Meridianen zijn de energiestromen in je lichaam. Het natuurlijk herstellend vermogen wordt door Shiatsu geactiveerd. De drukpunten op het lichaam heten Tsubo punten. Stress en vermoeidheid kunnen worden opgeslagen in deze punten. Door druk te geven op de Tsubo’s voel je verlichting het stimuleert niet alleen de huid maar verlicht spierstijfheid en reguleert het zenuwstelsel, stimuleert de bloed en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam. Zowel fysieke, mentale als emotionele klachten kunnen worden behandeld. Anders dan bij een “klassieke” massage werkt shiatsu diep in op je energieniveau. De uitwerking is dan ook heel anders. Met een Shiatsubehandeling komt je weer thuis in je eigen lichaam, stevig met je beide beentjes op de grond… weer in balans!

Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage met “hete” afgeronde basaltstenen. De grootte van de stenen varieert van 2 cm tot 15 cm.  De stenen die ik verwarm in een speciale heater zijn warm, (ca 45 graden) maar niet heet, dus geen zorgen! De warmte dringt diep door in spieren en botten. Een hotstone massage activeert de stofwisseling, stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat verharde spieren zich ontspannen. Al vele jaren terug werden stenen gebruikt ter verwarming bij koude nachten. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen stenen om elkaar te masseren. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen door strijkingen over de meridianen te geven.

Het werkt erg goed bij:

 • Spanningen en stress (N.B. niet bij een burnout!)
 • Spierproblemen
 • Fibromyalgie
 •  Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose  (wanneer er geen sprake is van ontstekingen)
 • Spijsverteringsproblemen
 • Slechte doorbloeding
Detox massage (Cupping)

Voor een vitale uitstraling in combinatie met puur genieten kun je  kiezen voor de Detox massage. Met behulp van speciale cups wordt met deze massage de doorbloeding bevorderd en het heeft een ontslakkende en reinigende werking. De cup trekt vacuüm en trekt daarmee huid, bindweefsel en spierweefsel omhoog. Hierdoor wordt de doorbloeding extra aangezet en kunnen veel klachten op zowel bindweefselniveau als spierniveau worden verlicht of verholpen. De rustige strijkingen in combinatie met de strijkende bewegingen van  de massagecups zorgen voor een ontspannen, vitaliserend gevoel en je huidelasticiteit zal zienderogen verbeteren. Bij een gezonde huid kan na de behandeling plaatselijk roodheid ontstaan. Hoe meer knopen en afvalstoffen hoe dieper de kleur kan worden.Dit is niet erg en geeft aan dat deze afvalstoffen zijn vrijgekomen op die plek. Detox massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met ziekten als trombose of hart en vaataandoeningen. Ook diabetici en mensen met een te hoge bloeddruk raad ik deze massage af.
Wanneer je last hebt van hoofdpijnklachten, migraine, schouder of rugpijn is deze massage erg geschikt, het heeft een zeer ontspannende werking.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een periode in het leven van een vrouw die heel bijzonder genoemd mag worden. Het is daarentegen ook een behoorlijke belasting voor het lichaam. Gewichtstoename zal ertoe leiden dat de houding zal gaan veranderen. Er wordt veel van de spieren gevraagd en daarom mogen moeder en kind best wat extra aandacht krijgen! Bij het masseren van een aanstaande moeder houd ik  rekening met de vele veranderingen in zowel lichaam als geest tijdens de zwangerschap. Hierdoor zal een zwangerschapsmassage anders zijn als een klassieke massage- terwijl we hetzelfde bereiken, namelijk een heerlijke ontspanning en bewustwording van jou als moeder samen met je kindje.

De effecten van een zwangerschapsmassage zijn onder andere:

 • Een verbetering van de doorbloeding
 • Een verbeterde nachtrust
 • Verlichting van lichamelijke klachten waaronder lage rugklachten
 • Vermindering van geestelijke en emotionele  spanningen
 • Een vermindering van de aanmaak van stresshormonen
 • Verhoogde aanmaak van de zgn.”feelgood”-hormonen
Sportmassage

Sportmassage is een stevige massage die gericht is op verschillende spieren en spiergroepen, met als doel de doorbloeding ervan te verbeteren. Met een sportmassage worden afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd, het verbeterd de conditie van de spieren en je zal sneller herstellen van je blessures. Het is een misvatting als je denkt dat een sportmassage alleen voor een sporter is, ook de voor de niet- sporter is deze vorm van massage zeer geschikt. Iedereen die wel eens last heeft van een “vastzittende” nek, schouder, rug, arm of beenspier(en) kan geholpen zijn met een sportmassage. Doordat ik mijn diploma Fysiotherapie heb en mij daarnaast regelmatig bij laat scholen weet ik veel van het menselijk lichaam en kunt u zich vertrouwd voelen dat ik signalen waarbij ik het gevoel heb dat er een andere deskundigheid nodig is kan herkennen.

Indiase hoofdmassage

Een Indiase hoofdmassage is gebaseerd op de traditionele Ayurvedische massage die al eeuwen wordt toegepast in India en Nepal. Het wordt ook wel een ‘champissage’ genoemd, wat afkomstig is uit het Hindi. In onze taal is het terug te vinden in het woord ‘shampoo’. Deze verlichtende vorm van massage kan worden gegeven met en zonder olie. Het is bekend dat deze vorm van massage een zeer diep ontspannend effect heeft bij verschillende vormen van hoofdpijn, hypertonie en pijn in nek-schouderregio en stress gerelateerde klachten. 

Voetreflex massage

Onze voeten weerspiegelen ons hele lichaam. De linkervoet staat voor de linkerzijde van je lichaam en de rechtervoet voor de rechterzijde. Een verstoorde balans in het lichaam vind je terug op de corresponderende reflexzone op de voet; deze plek is vaak gevoeliger dan de rest van de voet. Door druk te geven op deze zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Afhankelijk van je klachten kan ik de verschillende punten op je voet gaan behandelen door met mijn duim en/of vingers druk te geven. Voetreflextherapie ist een effectieve behandelmethode van o.a. hoofdpijn en migraine, nek, schouder, rugklachten, maag darmklachten, hormonale disbalans, hielspoor, aandoeningen aan de luchtwegen. Ook is het een aangename aanvulling op ontspanning, persoonlijke balans vinden, ondersteuning bij het afbouwen van medicijnen of om uw weerstand te optimaliseren.

Oorreflexologie

Oorreflexologie is een moderne therapie die oorspronkelijk uit China komt maar door de franse arts Dr. Paul Nogier werd uitgewerkt. Hij legde in de jaren vijftig, verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. De oorreflexologie bij Massagestudio Eelde kan worden ingezet voor een groot aantal zowel psychische als somatische klachten. Het is bijzonder effectief gebleken bij het verminderen van acute en chronische pijnklachten aan o.a. het bewegingsapparaat. Oorreflexologie wordt bij massagestudio Eelde voornamelijk ingezet als eventuele aanvulling op mijn behandeling. Er wordt gebruik gemaakt van massage, naaldjes, metalen bolletjes of zaadjes. De behandelingen gericht op ondersteunen bij het afvallen en het stoppen met roken zijn op zichzelf staande oorreflexologie behandelingen evenals de preventieve hooikoorts behandeling.

Te behandelen zijn (onder andere):

 • hoofdpijn (spanningshoofdpijn of migraine)
 • slaapproblemen 
 • schouder en/ of nek pijn
 • maag en darmproblemen
 • rug, heup en knieklachten
 • hormoongerelateerde klachten
 • eczeem
 • allergieën, preventief bij hooikoorts
 • ondersteunend bij afvallen
 • ondersteunend bij stoppen met roken
 • depressie, burnout en stress

5 Natuurgerichte principes

5 principes

Massagestudio Eelde werkt met de 5 natuurgerichte principes.

Energie

Zonder energie is er geen leven mogelijk. Hoe beter jouw energiebalans hoe beter jouw systeem functioneert, hoe groter je gezondheid is. Alles bestaat uit energie. Ook je lichaam is energie, organen zijn energie maar ook je gedachten zijn energie. De energie in en om jouw lichaam moet stromen om goed te functioneren om jezelf energiek te kunnen voelen. Iemand waarbij de energie niet stroomt voelt zich rusteloos en/of vermoeid. Op het moment dat de energiestroom geblokkeerd is en hierdoor niet optimaal kan stromen, ontstaan er klachten. Met verschillende behandelvormen is het mogelijk de energiedoorstroming te stimuleren, waarmee de klachten verholpen kunnen worden. Binnen Massagestudio Eelde benaderen we de cliënt zijn of haar leefpatroon alsook de psychosociale aspecten van zijn of haar gezondheid. In de anamnese en het onderzoek nemen we nachtrust, eet en drinkgewoonten, stressgevoeligheid, ademhaling en spierspanning mee. Met behulp van ademhalingsoefeningen, warmte, shiatsu, massages en energetische ondersteuning helpen we cliënten de ontspanning te vinden.

Prikkeloverdracht

Zonder een goede prikkeloverdracht in je zenuwstelsel zal de communicatie in je lichaam stagneren. Het lichaam probeert constant een balans in alle processen te bereiken. Een goede werking van je communicatienetwerk is daarom van groot belang. Wanneer een signaal niet op een juiste manier in je brein wordt waargenomen, kan er geen reactie op volgen en er ontstaat een onbalans

In de huidige maatschappij gaat alles snel, er wordt veel van ons gevraagd. Hierdoor zijn we geneigd in plaats van primair heel secundair te reageren. Secundair reageren betekent dat je je aanpast op je omgeving in plaats van vanuit je eigen hoofd, hart en lichaam. Om de eigen prikkels weer te herkennen hebben we onze zintuigen en intuïtie nodig. Stilte, vertrouwen, warmte en rust laat je deze weer voelen en beter herkennen. De behandelingen bij Massagestudio Eelde zijn er in alle rust, warmte en aandacht op gericht de prikkeloverdracht te stimuleren en gestagneerde prikkeloverdracht te herstellen.

Drainage

Iedereen wordt dagelijks zowel lichamelijk als geestelijk belast met gifstoffen. Stoffen die van nature niet in ons lichaam thuis horen komen elke dag binnen en het kost het lichaam veel energie om deze gifstoffen af te voeren. Wanneer het lichaam de verontreiniging niet af kan voeren ontstaan er blokkades waardoor je ziek kan worden. Alle afvalstoffen van de fysiologische processen in je lichaam, maar ook alle opgedane indrukken en emoties moeten worden afgevoerd. Tijdens de behandelingen is er daarom ook aandacht en ruimte om gevoelens en gedachten die in de weg zitten te ventileren. Na afloop van de behandeling krijgt u een glaasje water om de afvalstoffen gemakkelijker uit het systeem te kunnen afvoeren.

Voeding

Dat het belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten is algemeen bekend. Het lichaam functioneert het beste wanneer je verantwoorde en gezonde voeding tot je neemt. Ongezond eten kan het lichaam ziek maken, eet daarom het liefst pure en zo natuurlijk mogelijke producten. Ons lichaam bestaat voor 80 % uit water, we stimuleren mensen veel water te drinken en een balans te maken tussen wat lekker is en wat teveel is als het gaat om voedingsmiddelen. Daarnaast is het heel belangrijk jezelf geestelijk te voeden met dingen waar je zelfvertrouwen van groeit, je persoonlijkheid mee groeit en je geest wordt verhelderd.

Levenskunst

Wanneer je bij Massagestudio Eelde voor een natuurgeneeskundige behandeling komt wordt er naast de fysieke gesteldheid ook naar de emoties en gedragspatronen gekeken. Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten zijn met elkaar verbonden en kunnen elkaar daarom weer beïnvloeden. Door de cliënt bewust te maken van belemmerende patronen, die mogelijk het helingsproces beïnvloeden kunnen denk en gedragspatronen veranderen. Het is een uitdaging om op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe ze op een gezonde en natuurlijke manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.